Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PURINY

  

KYSELINA MOČOVÁ

  

DIETA

  

LÉČBA

  
Téma

MILURIT A PIVO

OBSAH

Obsah purinů v pivu

Kvasnicové pivo obsahuje 30 mg purinů na 100 g výrobku. Pivo – půllitr – obsahuje 25 purinů. Nahraďte pivo vínem. Kvasinky v pivu podle nedávného výzkumu negativně ovlivňují množství kyseliny močové v krvi, kdežto malé množství (1 sklenička) vína naopak hladinu mírně snižuje.

Zdroj: Potraviny obsahující puriny

Diskuze

V diskuzi ALKOHOL A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro.

Zdravim , mal som zvýšenú kyselinu močovej 440 jednotiek, nemal som žiadne zdravotné problému ,lekárka mi predpísala Milurit 300.Chcem sa spýtať ak berieme Milurit ráno môžem cez víkend večer k Tv dať dve tri poháre vína ? Alebo sa nesmie nič na tieto lieky ? Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mato.

Beriem Milurit každé ráno ale každý večer si vypijem pár vodiek čo vy na to.? Mám informácie že tvrdý alkohol až tak nepôsobí na Dnu . Napr. Ako pivo. Ďakujem

Zdroj: diskuze Alkohol a dna

Plzeňské pivo

Pivo obsahuje 13 až 14 mg kyseliny močové na 100 g. Vysoké množství purinu je obsaženo v kvasnicovém pivě, které by se tudíž při tomto onemocnění nemělo vůbec konzumovat. Původně se pivo smělo vyrábět pouze z vody, ječmene a chmelu. Není překvapením, že se v zákoně o čistotě piva neobjevují jako jedna z ingrediencí kvasnice. V 16. století totiž nebylo známo, jak alkoholové kvašení probíhá, a pivo tak kvasilo spontánně.

Zásadní zlom byl však prý výsledkem experimentu, jehož výsledek nedovedl odhadnout ani sám Groll. V novém pivním stylu se prý spojily nejen unikátní české suroviny v podobě žateckého chmelu, měkké plzeňské vody a speciálně upraveného světlejšího sladu, ale také údajně záměrná chyba ve výrobním postupu. Na rozdíl od klasického bavorského ležáku totiž sládek Groll nenechal pivo tolik prokvasit, čímž získalo na plnosti. Do plzeňského piva stále nepatří nic jiného než voda, slad a chmel. Svou roli pak v pivu sehrají kvasinky. Díky nim se cukry mění na alkohol. A pak konečně probíhá ležení a zrání piva. Celý proces trvá více než pět týdnů a ve výsledku pivo obsahuje velké množství purinů.

Pivo je při dně nevhodná potravina ať už jde o pivo nepasterizované, pivo nefiltrované a nebo pivo kvasnicové.

Kvasnicové pivo obsahuje 30 mg purinů na 100 g výrobku = nevhodná potravina.

Zdroj: Alkohol a dna

Diskuze

V diskuzi BRÁT MILURIT PO ZÁCHVATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Manželka je ráda že si nemužu dát pivo prý nelze tělo ošálet.Po záchvatu a tvrdý měsíční dietě,která se skládala z mrkve jako králík a jogurtu,jsem dostal chut na nějaký alkohol,beztak za měsíc musí nějaký ty puriny zmiznout.Napadla mě vodka s džusem i když tvrdý jsem nikdy neholdoval,prý nemá puriny.dopadlo to dobře.Dieta pokračuje dál,milurit jsem ještě nenasadil,ani nevim po jaký době ho mužu nasadit od skončení záchvatu.Je mi fajn normálka chodim a za další týden 7 plzní prý je ok nejlepší Buch.Ráno chladim už palec.Za 3 dny zase dobrý .Mozek mi napovídá,dáme vodku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brát milurit po záchvatu

Milurit a vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se objevují zřídka, spíše u pacientů s porušenými renálními nebo hepatálními funkcemi. Milurit se nesmí užívat v těhotenství ani v období kojení.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem NEALKOHOLICKÉ PIVO A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo.

Tak můžu při dně nealko pivo nebo nemůžu !!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel ani pivo bez alkoholu není při dně dobré. Při pití nealkoholického piva dochází v lidském těle k podpoře vzniku kyseliny močové, která souvisí s dnou. U alkoholického piva je tento efekt umocněn alkoholem a to do té míry, že řadí alkoholické pivo jako hlavní příčinu vzniku dny. Takže nealkoholické pivo jen svátečně a při pití mějte na paměti, že vám to neprospěje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nealkoholické pivo a dna

Cena doplatku za Milurit 100

Orientační doplatek je 43,13 Kč.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Milurit léčí nemoc zvanou dna. Při dně se z těla dostatečně rychle nevylučuje kyselina močová, která se pak hromadí v krvi a s ní se dostává například do kloubů, kde způsobuje bolestivé problémy. Kyselina močová vzniká jako odpadní látka při trávení potravy. Každá potravina vyprodukuje jiné množství kyseliny močové a proto rozlišujeme vhodné a nevhodné potraviny. Od dny Vám pomůže dieta a správná životospráva. Pomocí Miluritu dosáhnete rychleji úlevy neboť přímo brání vzniku kyseliny močové. Informace o tom, jak bojovat proti dně se dovíte ze zde uvedených článků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Milurit

Cena doplatku za Milurit 300

Orientační doplatek je 0 Kč.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem PIVO PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Je lepší výčepní,nebo ležák.Piju jen na žízeň a trávení,1 k obědu a 1 k večeři.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud máte dnu a chcete dál konzumovat dvě piva denně, tak volte raději pivo bez alkoholu. Alkoholické pivo konzumované dlouhodobě v pravidelných dávkách může být právě příčinou vzniku dny. Nejlepší je při onemocnění dnou nepít žádné pivo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna příznaky onemocnění

Léková skupina

Milurit patří do skupiny léků s názvem Alopurinol a skupina má označení M04AA01.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A NEALKOHOLICKE PIVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADAMKOVA HELENA.

kolik piv nealka mohu když uživam warfarin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nealkoholické pivo neobsahuje žádný vitamín K, takže společně s Warfarinem ho můžete vypít kolik chcete. Nealkoholické pivo neovlivňuje Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smí se jíst rajčata při vysokém tlaku

Na co je lék milurit

Milurit jsou tablety k vnitřnímu užití. Indikace léku:

  • dna
  • léčba primární hyperurikémie
  • prevence a léčba primární uratické nefropatie se symptomy dny nebo bez nich
  • léčba sekundární hyperurikémie při hematologických onemocněních; k prevenci a léčbě hyperurikémie, která vzniká při destrukci buněk během radioterapie nebo chemoterapie malignit
  • prevence a léčba urolithiasy a tvorby kalcium-oxalátových konkrementů při hyperurikosurii

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Cardova.

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat: manželovi z krve zjistili zvysene hodnoty kys.močové a ihned mu napsali Milurit.Když ho začal používat zatekl mu ukazovácek na noze a hrozne ho bolí,když léky nepoužíval bolesti neměl.

Zdroj: diskuze Milurit

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Nealkoholické pivo

Nealkoholické pivo je vyrobeno z ječného sladu, chmele a chmelových extraktů, přičemž tento nápoj neprochází destilací, a tudíž neobsahuje alkohol. Dále pivo obsahuje řadu prospěšných látek, jako jsou polyfenolové kyseliny a vitamíny, které jsou důležité při antioxidační obraně organismu. Na druhou stranu toto pivo obsahuje velké množství cukru.

Zdroj: Puriny v pivu

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina močová 540? Když se vykašlete na Milurit, tak se připravte na velké bolesti, které souvisí s příchozí dnou. Vysoká kyselina močová znamená nemocné ledviny a ty se jen tak samy nevyléčí. Měl byste poslechnout svého lékaře a užívat Milurit a k tomu dodržovat purinovou dietu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Suchánek.

Ano, Milurit snižuje hladinu kyseliny močové. Je dobré ho užívat a předejít tak záchvatu ,Dny, kterýžto je velmi bolestivý

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Jak předejít vyrážce při dně

Léky na dnu, mezi něž patří například Milurit, jsou podávány s rizikem, že na ně existují i závažné alergie. Cílem terapie je snížit hladinu kyseliny močové pod 357 micromol/litr a v případě přítomnosti tofů je doporučená hladina kyseliny močové pod 297 micromol/litr. Po nasazení alopurinolu může dojít ke spoustě nežádoucích jevů. Patrně nejzávažnější reakce mohou být spojeny s kožními projevy, které mohou mít i život ohrožující průběh. V případě rozvoje kožní vyrážky se svěděním je nutno na tuto eventualitu myslet a raději tento lék přestat brát a okamžitě se poradit se svým lékařem. Od roku 2008 se používá v prevenci dny i preparát Adenuric (febuxostat). Tento preparát je pro některé pacienty výhodnější, protože Milurit je podáván s rizikem u postižení ledvin nebo jater a existují na něj i závažné alergie. U běžné populace však jeho podávání nemá žádné výhody a neměl by nahradit preparát Milurit (Purinol).

Zdroj: Dna a vyrážka

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Vyrážka jako nežádoucí účinek léků na dnu

Vyrážka a ekzémy jsou častým nežádoucím účinkem léků na předpis při léčbě dny. Při akutních obtížích vám lékař nejspíše předepíše léky obsahující kolchicin. To je látka, která potlačuje rozvoj zánětu. V léčbě dny se používá již několik století. Tvorbu kyseliny močové dlouhodobě snižuje lék allopurinol (Milurit). Kromě něj můžete dostat také léky podporující vylučování kyseliny močové ledvinami.

Zdroj: Dna a vyrážka

Pivo - tekutá strava pro vaše vlasy

Většina známých vlasových přípravků dává sice vašim vlasům lesk a sílu, kterou potřebujete, ale každodenní používání těchto přípravků zanechává zbytkové usazeniny na vlasech. Vyhoďte takové produkty a používejte jen ty dobré. Doporučuje se jednou za dva týdny vlasy opláchnout kyselým přípravkem (například jablečným octem), který povede ke zdravým vlasovým folikulům. Jako „kyselý oplach“ však může být použito i pivo, které vyhladí vlasové folikuly a zvýší lesk vašich vlasů.

Otevřete pivo a nalijte ho do vlasů, poté můžete vlasy jemně masírovat, ale po masáži musí být pivo důkladně opláchnuto studenou vodou, protože má svou typickou vůni, kterou byste asi neradi na sobě měli před důležitou schůzkou nebo událostí.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Milurit užívání

U dospělých je počáteční dávka 100–300 mg jednou denně. Je-li to nutné, mohou se dávky postupně zvyšovat po 100 mg za monitorování sérové hladiny kyseliny močové v intervalech 1–3 týdny do dosažení žádoucího výsledku. Překračuje-li denní dávka 300 mg, měla by být podávána ve 2–4 stejných dílech. Před začátkem protinádorové terapie by měla být léčba allopurinolem zahájena 1–2 dny předem dávkou 600–800 mg denně a měla by pokračovat 2–3 dny. Trvání léčby se řídí dle hodnot sérové hladiny kyseliny močové. U dětí se sekundární hyperurikémií při hematologických nebo jiných malignitách nebo při abnormalitách enzymů by měla být denní dávka allopurinolu 10–20 mg/kg tělesné hmotnosti. Dávkování a trvání léčby se řídí dle účinku léčby (zmenšení velikosti tumoru, stupeň infiltrace kostní dřeně, počet blastů v periferní krvi). Ve stáří by měla být dávka redukována pro možnou poruchu renálních a hepatálních funkcí a riziko zvýšené toxicity.

Přípravek se užívá po jídle s dostatečným množstvím tekutiny.

Zdroj: Milurit

Domácí lak na vlasy z piva

Když nemáte po ruce lak, zkuste vlasy upravit pomocí piva. Na výrobu pivního laku budete potřebovat:

Ingredience: světlé pivo, nádobu s rozprašovačem

Postup: Do vlhkých vlasů nastříkejte pomocí nádoby s rozprašovačem světlé pivo a upravte vlasy dle svých zvyklostí. Vlasy si udrží tvar a budou opravdu pevné. Pokud si vytvoříte vlny, budou naprosto netknuté až do příštího umytí. Není pravda, že vlasy páchnou po pivu. Pivní odér zmizí a žádné zabarvení od piva také nebudete mít.

Zdroj: Domácí lak na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


Nemoc dna

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP