Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PURINY

  

KYSELINA MOČOVÁ

  

DIETA

  

LÉČBA

  
Téma

TERBINAFIN ACTAVIS A ALKOHOL

OBSAH

Akutní záchvat dny je po propité noci známým následkem. Kyselina močová je výsledným produktem metabolismu látek označovaných jako puriny. Alkohol redukuje vylučování kyseliny močové ledvinami, a proto po jeho požití narůstá u disponovaných lidí hladina této kyseliny v krvi.

Zdroj: Alkohol a dna

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Terfimed 250 v těhotenství

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete Terfimed 250 užívat. Terfimed 250 by se měl užívat v těhotenství pouze na doporučení lékaře. Jestli jste těhotná nebo otěhotníte-li během léčby přípravkem Terfimed 250, případně plánujete-li těhotenství, sdělte to, prosím, svému lékaři. Terbinafin je vylučován do mateřského mléka; proto kojící matky nemají kojit během léčby přípravkem Tefimed 250.

Zdroj: Terfimed je lék na plíseň nehtů a kůže

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
cca 1,5 měsíce jsem užívala Terbinafin actavis.Projevily se u mne nežádoucí účinky,vysoké jaterní testy,zavrate, průjem a přestala jsem cítit chuť jídla v ústech. Teď již 14 snímek neberu, jaterní testy jsou stále vyšší ale hlavně necítím pořád tu chuť. Můžete mě prosím napsat, kdy cca může dojít ke zlepseni?
Děkuji
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Až osm týdnů trvá než zmizí tyto nežádoucí účinky Terbinafinu. Nezoufejte, vše se vrátí do normálu, jen musíte být trpělivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Terfimed a alkohol

Při léčbě lékem Terfimed se v žádném případě nesmí požívat alkohol.

Zdroj: Terfimed je lék na plíseň nehtů a kůže

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Užívam terbinafin Milan 5 dní, do toho ale deti doniesli zo škôlky bakterialnu infekciu a lekárka mi predpísala antibiotika 1xdenne Summamed. Zabudol som sa ale opýtať, či ich môžem užívať súčasne s terbinafinom. Po terbinafine pozorujem nadránom kŕče v nohe a cez deň závrate. Je to normálne? Ďakujem za odpoveď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antimykotikum Terbinafin Mylan a antibiotikum Sumamed je možné užívat společně, protože nemají žádnou vzájemnou interakci. Vámi zmiňované nežádoucí účinky léku Terbinafin jsou běžně a Sumamed je může ještě zesílit nebo se mohou objevit nové. Oba léky mají řadu nežádoucích účinků, které naštěstí vymizí po ukončení léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Léky na plíseň nehtů

Záleží na vás, jestli chcete použít interní nebo externí účinné antimykotické léky (antimykotika) k léčbě plísně. Možná je i kombinace obou druhů.

Tablety na plíseň

Vnitřní léčba je ve většině případů účinnější než vnější a více pacientů s její pomocí může být zbaveno plísně. Tato léčba má ale svá možná rizika, která se mohou odrazit na zdraví jater, neboť se zde antimykotika metabolizují.

  • Terbinafin je léčivá látka proti plísni a obsahuje ji lék Lamisil, Terbinafin actavis, Terbinafini arrow, Terfimed. Terbinafin je lék ze skupiny antimykotik, která inhibuje růst a zabíjí plísně prostřednictvím krevního oběhu. Terbinafin je dobře vstřebáván kůží a nehty a používá se ve formě tablet na efektivní léčbu plísní. Léčba Terbinafinem trvá od 6 týdnů až po dobu 3 měsíců. Terbinafin je nejúčinnější lék na plíseň nehtů s vnitřním podáním, ale není to bez rizik. Mezi nevýhody patří vedlejší nežádoucí účinky, nejčastěji hlášené jsou zažívací potíže, kožní vyrážky, bolesti kloubů a svalů, bolesti hlavy, poruchy chuti a čichu.
  • Itrakonazol je alternativa k terbinafinu, který je účinný zejména na kvasinky nebo plísňové infekce. Itrakonazol obsahují léky Prokanazol, Itraconazol universal farma a Sporanox. Itrakonazol je méně účinný lék na plíseň, který se podává kontinuálně nebo pomocí pulzní terapie.

Zevní léčba plísně

Vnější ošetření plísně je méně účinné nežli vnitřní a proto vyžaduje delší dobu léčby. Také ne všichny plísně nehtů můžou být vyléčeny pomocí zevní léčby. Zevní léčba se používá spíš pro pacienty s lehkým až středně těžkým povrchovým atakem anebo také na začátku onemocnění. Významnou výhodou je velmi nízké riziko vzniku vedlejších nežádoucích účinků.

Antimykotika pro zevní péči:

  • Amorolfine je léčivá látka na plíseň nehtů a obsahují ji Loceryl® a Funtrol®, které jsou k dostání jako 5% léčivý lak na nehty, ale jen na lékařský předpis.
  • Ciklopirox je také léčivá látka proti plísni nehtů a 80 mg ji obsahuje Polinail a Mycosten, jako léčivý lak na nehty a také Batrafen, jako léčivý kožní roztok, vše na lékařský předpis.
  • Mikonazol je imidazolové antimykotikum a obsahuje ho tinktura Daktarin, která je k dostání jen na zahraničních internetových obchodech.
  • Bifonazole také léčí plíseň nehtů a obsahují ji Canespor a Mycospor v podobě roztoku, které jsou volně prodejné v lékárně.
  • Terbinafin je nejúčinnější při vnitřním užívání, k méně účinnému zevnímu použití je k dispozici v krému Lamisil, který je volně prodejný v lékárně.
  • Močovina ve formě mastí s 20 až 40% koncentrací se používá na rozrušení postižených nehtů. Při této léčbě je veliké riziko podráždění okolní kůže. Močovina se aplikuje pouze na postižené nehtové body, které mohou být nakonec odstraněny.

Nehtové korektory

  • Nailner Repair je tyčinka na ošetření nehtových mykóz, a v jejích 4ml je obsažena kyselina mléčná, ethyl laktátu, cypřišový olej, levandulový olej a tea tree oil.
  • Excilor léčivá tinktura na nehty, ve které je kyselina octová, ethyllaktát a voda. Excilor je k dispozici jen v zahraničních internetových obchodech.
  • Phyto Nailprotector v sobě obsahuje tea tree oil, levandulový olej a cypřišový olej a je k dostání jen v zahraničních internetových obchodech.

Dezinfekční prostředky na plíseň

Jodovaný povidon má fungicidní účinky a je dostupný jako tinktura, která se za použití kartáčku aplikuje na nehet. Jódový poviodn je spíše určen na kožní plísně, ne přímo na nehtové.

Bylinky na plíseň nehtů

Na plíseň nehtů pomáhá hořec fialový, u kterého ale není přesně známa úspěšnost léčby plísně nehtů.


Zdroj: Plíseň nehtů

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Kortikoidy a alkohol

Velmi střídmá konzumace alkoholu by při užívání tablet léku Prednison či Medrol neměla vadit. Ale alkohol se při užívání kortikoidů obecně nedoporučuje. Není vhodné během léčby pít alkoholické nápoje, protože zde hrozí riziko vzniku vředů a krvácení v žaludku a ve střevech.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Mast s kortikoidy

U zevního použití kortikoidů nedochází k systémovému vstřebávání léků, takže konzumace alkoholu v minimálním množství je tolerována, i když se jedná o zátěž organismu obecně a alkohol může zhoršit kožní projevy onemocnění.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Alkohol v kosmetice

Při rozsáhlé a pravidelné aplikaci alkoholové kosmetiky je nepravděpodobné, že dojde k tvorbě pupínků, protože alkohol inhibuje hydro-lipidovou vrstvu kůže. Kůže potřebuje (v závislosti na typu pleti) dvou- až šestihodinový odpočinek pro obnovu ochranného kyselinového pláště. Alkohol obsažený v pleťových vodách nebo zánětlivých esencích má dezinfekční účinky a zaručeně pomáhá.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Příčiny alergie na alkohol

Lidé alergičtí na alkohol mají velmi nepříjemné příznaky. Jedinou prevencí a zároveň léčbou je ukončení konzumace alkoholu. Často si tito lidé myslí, že se u nich jedná jen o stav kocoviny, ale mýlí se. Ve skutečnosti se jedná právě o alergii na alkohol. Alergie na alkohol vzniká z nedostatku enzymu, který je potřebný pro rozklad toxinů obsažených v alkoholu. Tento stav je geneticky daný. Existuje ale mnoho dalších faktorů způsobujících tuto alergii. Zejména se jedná o určité látky obsažené v alkoholu. Nejčastějším viníkem je oxid siřičitý a histamin. Rovněž jedinci alergičtí na určitý druh obilí (pšenice, žito, kukuřice a ječmen) trpívají alergií na alkohol.

Zdroj: Alergie na alkohol

Jak alkohol ovlivňuje riziko krvácení

Alkohol a Warfarin vždy přinášejí jisté riziko! A účinky alkoholu závisí na mnoha faktorech:

  • kolik pijete;
  • jak často pijete;
  • co pijete – pivo, víno nebo tvrdý alkohol;
  • věk;
  • biologický index.

Pokud nechcete mít zdravotní komplikace, vždy se o vhodnosti konzumace alkoholu poraďte se svým lékařem, který může objektivně zhodnotit váš zdravotní stav v souvislosti s diagnózou hluboké žilní trombózy.

Zdroj: Warfarin a alkohol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Nemoc dna

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP