Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PURINY

  

KYSELINA MOČOVÁ

  

DIETA

  

LÉČBA

  
Téma

JAK SE ZBAVIT ZÁCHVATU DNY

OBSAH

co jíst při dnovém záchvatu

Záněty při dně

Ve většině případů se příznaky dny projevují v noci, přičemž většina pacientů si stěžuje na nesnesitelnou bolest kolen, kloubů a palců na noze. Tyto příznaky obvykle trvají 5–10 dní a je pravděpodobné, že se budou opakovat každých několik měsíců. Zarudlý zánět lze také zaznamenat ve vážných případech zánětu a kolem kloubních oblastí. Dobrou zprávou je, že existuje řada receptů, léků bez předpisu a osvědčených domácích prostředků, které dokážou onemocnění zmírnit nebo ho zcela vymýtit, včetně léčby dny hořčicí, tedy přesněji olejem z hořčičného semínka.

Zdroj: Hořčice proti bolesti při záchvatu dny

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Suchánek.

Ano, Milurit snižuje hladinu kyseliny močové. Je dobré ho užívat a předejít tak záchvatu ,Dny, kterýžto je velmi bolestivý

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Parciální záchvaty

Parciální záchvaty začínají v určité oblasti mozku. Mezi nejčastější typy parciálních záchvatů patří:

  • Jednoduché parciální záchvaty, které nemají vliv na vědomí.
  • Komplexní parciální záchvaty, které ovlivňují úroveň vědomí. Může dojít k částečné nebo úplné ztrátě vědomí.
  • Parciální záchvaty se sekundární generalizací začínají jako jednoduché nebo komplexní parciální záchvaty, ale následně dojde k jejich rozšíření do dalších částí mozku a pak vypadají jako generalizované tonicko-klonické záchvaty. Tyto dva typy záchvatů lze snadno zaměnit, ale ošetřují se odlišně. Většina tonicko-klonických záchvatů u dospělých začíná parciálním záchvatem, který způsobuje částečnou epilepsii. Generalizované tonicko-klonické záchvaty jsou častější u dětí.

Zdroj: Příznaky epilepsie

Diskuze

V diskuzi BRÁT MILURIT PO ZÁCHVATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Manželka je ráda že si nemužu dát pivo prý nelze tělo ošálet.Po záchvatu a tvrdý měsíční dietě,která se skládala z mrkve jako králík a jogurtu,jsem dostal chut na nějaký alkohol,beztak za měsíc musí nějaký ty puriny zmiznout.Napadla mě vodka s džusem i když tvrdý jsem nikdy neholdoval,prý nemá puriny.dopadlo to dobře.Dieta pokračuje dál,milurit jsem ještě nenasadil,ani nevim po jaký době ho mužu nasadit od skončení záchvatu.Je mi fajn normálka chodim a za další týden 7 plzní prý je ok nejlepší Buch.Ráno chladim už palec.Za 3 dny zase dobrý .Mozek mi napovídá,dáme vodku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brát milurit po záchvatu

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Generalizované záchvaty

Záchvaty začínající na celém povrchu mozku se nazývají generalizované. Mezi hlavní typy generalizovaných záchvatů patří:

  • Generalizované tonicko-klonické záchvaty, během kterých upadají pacienti na zem a mají svalové křeče.
  • Záchvaty nepřítomnosti, při nichž osoby pozorují oblohu po dobu několika sekund, pak procitnou, aniž by věděli, že se něco stalo.
  • Myoklonické záchvaty způsobující škubání těla, čímž připomínají šok.
  • Atonické záchvaty způsobující ztrátu svalového tonu, jedinci bez varování spadnou.
  • Tonické záchvaty způsobující svalovou ztuhlost, což vede k pádům.

Křeče vyvolávající škubnutí jsou společnou charakteristikou záchvatů. Epileptické záchvaty bývají často zaměňovány s psychogenními záchvaty, které nejsou vyvolány abnormální elektrickou funkcí. Psychogenní záchvaty jsou psychologickou reakcí na stres, zranění, emocionální trauma nebo jiné faktory.

Zdroj: Příznaky epilepsie

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT KYSELINY MOČOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Bohužel zbavit se ji nedá jen zmírnit .

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové

Roupi - foto

Tady jsou fotky, na kterých je vidět roup dětský.

Zdroj: Jak se zbavit roupů

Diskuze

V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
před 21 lety jsem ležel tři měsíce v nemocnici, protože jsem každý měsíc omarodil. V nemocnici mimo jiné mi dávali kyslík a dali mě dohromady. Teď se to opakuje, každý měsíc mě asi ofoukne a já omarodím, nemůžu dýchat. Doktorka říká, že beru silné léky, a kyslíku mám v krvi dost. Nejsem schopný nic dělat, jenom přežívám, tak jsem myslel, jestli mi léčba kyslíkem nemůže zase pomoct.
Předem děkuji za odpověď-
Pichler.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlada vanek.

Jako alternativní možnost pro zmírnění astmatu a celkové posílení imunity organismu bych Vám doporučil hypoxickou terapii, tedy pravý opak kyslíkové terapie. jde o střídavé vdechování vysokohorského vzduchu, kdy tělo na tyto impulsy reaguje zvýšenou tvorbou červených krvinek, posílením dýchacích svalů a tím lepší zvládaní astmatických záchvatů. vědecké studie potrvdily výrazné zmenšení obtíží, pocitu dušnosti, snížení záchvatů či jejich snadnější průběh a odeznění bez potřeby šáhnutí po medikamentech. Pokud Vás to zajímá, mrkněte sem hypoxicke-centrum.cz…

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Diskuze

V diskuzi SKLIVCOVÉ ZÁKALKY, JAK SE JICH ZBAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Mercová.

Prosím o radu, jak se zbavit očního zákalku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sklivcové zákalky, jak se jich zbavit

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem DNA A VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr.Michal Bruna.

Při dně jsem si "naordinoval"malé množství kvalitního stolního vína nebo bílé suché.Je to špatně?Sedět s lidmi večer u limonády je stresující,tedy nezdravé...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Často na základě neoficiálních informací existují protichůdné názory na vliv vína na dnu. Nicméně výsledky vědeckých studií dospěly k závěru, že alkohol v jakékoliv formě spouští opakující se záchvaty dny. Studie nezjistily, že by se riziko opakujících se záchvatů dny lišilo podle typu vypitého alkoholu. Konečným závěrem je, že množství etanolu v jakémkoli alkoholickém nápoji je odpovědné za opakující se záchvaty dny.

Jinými slovy, nesnížíte riziko vzniku dnavých záchvatů pitím vína místo piva nebo alkoholických koktejlů.
Tato studie z roku 2015 www.ncbi.nlm.nih.gov… jasně prokazuje, že pití 1 nápoje vína (150 ml) jednou za 24 zvyšuje riziko dnavého záchvatu o 36%.
Jak bolí dna určité víte. Také víte, jakou slast vám přináší vypití jedné sklenky vína. Takže můžete porovnat tyto strasti s slasti a sám si vybrat, jak budete dále pokračovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna a víno

Borax

Borax nebo boritan sodný je přinejmenším kontroverzní. Nejčastěji se používá v čisticích prostředcích pro domácnost, jako jsou prací prostředky.

Ačkoli někteří lidé tvrdí, že může pomoci se svrabem, jiní pochybují o tom, že je bezpečný pro lidi.

Neměl by se používat přímo na kůži, ale může být účinný při praní prádla, když se snažíte zbavit svrabu.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT MUCHNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jak je možno zbavit se muchniček na zahradě ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muchničky jsou svízel, bohužel. Koušou a přenášejí vážná onemocnění. Jejich akční rádius je 40 až 60 km od jejich hnízdiště. Nedá se jich zbavit chemickým postřikem, protože po usmrcení přiletí další a další. K jejich omezení se dají použít žluté lepové desky rozmístěné ve volném prostoru, ale účinné jsou jen trochu, protože neustále přilétavají nové. Proto nejúčinnější ochranou proti muchničkám je repelent a textilní ochrana těla vhodným oděvem. Jaké repelenty poskytují nejlepší ochranu proti kousavým mouchám? Produkty, které obsahují účinnou složku ethyl butylacetylaminopropionate (IR3535), DEET (N , N -diethyl- meta -toluamide), nebo picaridin, tak ty jsou nejúčinnější. Ale i tak neodradí všechny kousavé mouchy. Vzhledem k této omezené účinnosti repelentů vyžaduje ochrana proti kousavým mouchám přijetí dalších opatření, jako je vyhýbání se oblastem obývanými muškami, vyhýbání se dobám nejsilnějšího kousání a nošení lehkého oblečení, včetně košil s dlouhým rukávem, dlouhých kalhot a čepice. Pokud jsou černé mušky četné a není-li možné se před nimi ukrýt, může ochranu poskytnout síť, která zakrývá hlavu, stejně jako „včelí kapuce“ používana včelaři.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit muchniček

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENI A KRVÁCENÍ ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Dobry den mam menší problem je to delší doba co mě to velmi trápí mam bolení zadku kdyz jdu va velkou netrpím zácpou a ani prujmem , Jen me to boli a svedi uz sem měla i ve stolici krev ale jen dvakrát a trapi me to uz asi dva měsíce nekdy se to objeví nekdy pak zas ne chci se zeptat jestli to jsou hemeroidy nebo ne , nebo jestli je to neco ze strevama děkuji za odpo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nejspíše to budou hemoroidy na svém začátku. Stav se může zhoršit při zácpě a nebo při větší námaze. Abyste předešla velmi bolestivému záchvatu, tak doporučuji zajít za praktickým lékařem a on vám doporučí odborníka, který vás toho zbaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


Nemoc dna

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP