Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PURINY

  

KYSELINA MOČOVÁ

  

DIETA

  

LÉČBA

  
Téma

DOPORUČENÁ STRAVA PŘI DNĚ

OBSAH

Strava při onemocnění dnou by měla být založená na potravinách s nízkým obsahem purinů, na omezeném příjmu masa, ryb a alkoholu, ale i na konzumaci nealkoholického piva. Právě alkohol, maso, ryby a vnitřnosti obsahují velmi vysoké množství purinů. Při dietě byste je měli buď zcela vyloučit, nebo alespoň výrazně omezit. Tabu je také bílá mouka a výrobky z ní, cukr, polotovary a různé zvýrazňovače chutí, ale dokonce i fruktózový cukr.

Zdroj: Doporučená dieta při dně

Diskuze

V diskuzi TEKUTÁ STRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Novák.

Dobrý den, chci se zeptat, zda je vhodná tekutá strava od www.prirodnijidlo.cz
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutá strava

Makrobiotická strava jako dieta

Makrobiotická strava se dá použít jako dieta u lidí trpících potravinovou alergií. Strava typického Čecha je plná nasycených tuků, rafinovaných škrobů a cukrů. Makrobiotická strava nezakazuje úplně se nezdravých laskomin vzdát. Radí spíše, jakým druhům potravy se vyvarovat. Makrobiotika, to je především rovnováha, životní styl, ne dieta.

Zdroj: Makrobiotická strava

Poradna

V naší poradně s názvem ANTONIE MAČINGOVA ZHUBNĚTE JEDNOU PROVŽDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den, může se takto stravovat paní 67 let ? Máte někdo zkušenost ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, může. Racionální strava je vhodná pro každého, i pro dámy ve věku kolem 70 let.

Zdroj: diskuze Antonie mačingova zhubněte jednou provždy

Konzumace tekutin

Minimální příjem tekutin denně činí 2 litry. Nejlepší je kvalitní pitná voda, vhodné bylinné a ovocné čaje a ovocné džusy. Doporučená dávka konzumace kávy i čajů je maximálně 3 šálky denně, protože látky v nich obsažené se samozřejmě dostávají do mateřského mléka, které dítě pije.

Zdroj: Správná strava při kojení

Poradna

V naší poradně s názvem ZAKRSLÝ KRÁLÍK - STRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Králíček je krásnej. Krmte ho normálně to je: seno, ovesné vločky, kukuřičný šrot, mrkev, voda.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

A z ovoce ? Z běžného co má každý doma v misce ?

Zdroj: diskuze Zakrslý králík - strava

Kašovitá jídla – recepty

Mnoho různých receptů na tekutou stravu najdete v našem dalším díle s názvem Kašovitá strava - recepty.

Zdroj: Tekutá strava jídelníček

Strava před kolonoskopií pro diabetika typu I

Strava u diabetiků I. typu není stejná jako u zdravých lidí. Vždy je individuální a většinou příprava na výkon (vyprazdňování) proběhne právě v nemocnici za kontroly glykemie, u některých diabetiků je tento postup opravdu nutný.

Zdroj: Strava před kokonoskopií

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Pospíšilová.

Můj manžel má za sebou dvě dávky chemoterapie a další bude za 10 dní. Je vhodně po chemoterapii pít pampeliškový čaj ? Trpí návaly a častým říháním , prosím poradte , jaká je nejvhodnější strava . Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Kdy je nutná kašovitá strava

Pokud vám byl během vyšetření odstraněn polyp, konzumujte dietní stravu po dobu čtyř dnů. Jsou-li po kolonoskopii nutná nějaká jiná opatření, sdělí vám je lékař. Většinou se doporučuje kašovitá strava.

Zdroj: Co jíst po kolonoskopii

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA VŠECHNY ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den.Narazila jsem na netu na očistu od Jiřího Cingroše,dost mě to zaujalo a rozhodla jsem se,že si 7 bodů očisty provedu.Jenomže ouha...Zjistila jsem,že je ale následně třeba změnit stravu na oddělenou.Je logické,že na jedné straně organismus čistit a pak znovu zanášet nemá význam.Jen prosím vás nerozumím oddělené stravě.můžete prosím poradit,pokud jste pochopil.Hledám na netu radu a zatím marně..děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jmenuje se to dělená strava a její pravidla můžete vidět zde www.delena-strava.cz

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty na všechny zdravotní problémy

Je dobrá kašovitá strava na hubnutí

Pokud jsou střeva delší dobu v nečinnosti a neprochází jimi potrava v pevném stavu, dochází ke změnám střevní mikroflóry a ke zhoršení činnosti střevních buněk, které jsou nezbytné pro správnou funkci střeva. Pokud již k tomuto narušení dojde, je pak mnohem problematičtější se vrátit zpět k přirozenému příjmu potravy. Kašovitá strava je určená pouze na přechodnou dobu.

Zdroj: Kašovitá strava recepty

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A STRAVA, DĚKUJI VÁM, MOC..... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Brabec.

Dobré ráno vám všem přeji. děkuji vám, za odpověď co mohu, či nemohu jíst v případě užívání warfarinu na ředění sraženin v krvi , ještě jednou vám moc děkuju.

Brabec

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin a strava, děkuji vám, moc.....

Tekutá strava z lékárny – cena

Zde je seznam produktů tekuté stravy, které se dají koupit v lékárně.

Zdroj: Tekutá strava

Diskuze

V diskuzi SUŠENÉ ŠVESTKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KAREL BRABEC.

Prosím o vysvětlení: kolik si mohu dopřát sušených švestek denně , když užívám warfarín 5 mg. ? po ránu...... Už mně bylo 64 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Brabec.

Prosím vás, o vysvětlení... Užívám warfarin 5 mg. denně a mám rád sušené švestky. Mohu zároveň švestky s warfarinem požívat? Děkuji za vysvětlení......

Zdroj: diskuze Sušené švestky a warfarin

Tekutá strava

Kompletní tekutá strava se skládá pouze z tekutin a potravin, které jsou normálně tekuté, a z potravin, které se vážou na tekutinu, když jsou při pokojové teplotě. Tekutá strava obsahuje například krémové polévky, čaj, džus, želé, mléčné koktejly, pudink. Tekutá strava je stravitelnější než pevná, dodává tělu bílkoviny, tekutiny, soli a minerály, které jsou potřebné pro energii. Cílem tekuté stravy je zabezpečit organismu dostatečný příjem, což činí 1 350–1 500 kalorií a 45 gramů bílkovin denně.

Při používání kompletní tekuté stravy se dostává do organismu dostatek výživy, jedinec tak může na této stravě zůstat delší dobu. Lékař může doporučit k této stravě některé vitamíny a doplňky stravy navíc. Tekutá strava je bezpečná i pro lidi s cukrovkou, ale pouze v případě, že jsou pravidelně sledováni svým lékařem.

Tekutá strava foto

Zde najde fotografie tekuté stravy.

Zdroj: Tekutá strava

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Chalupová.

Dobrý den,
podala jsem si žádost o komplexní lázeňskou péči ve vašich lázních, která byla kladně vyřízena. Od své doktorky jsem dostala informaci, že mi bude ubytování, strava a lázeňské procedury plně hrazena pojišťovnou,
pouze zaplatím poplatek "za vzduch".
K mému překvapení jsem dostala poukaz z vašich lázní v ceně 6.860 Kč.
Je ve vašich lázních lázeňský dům, kde je standardní ubytování, strava a léčba hrazena plně pojišťovnou?
Děkuji za včasnou odpověď.
Hezký den. J. Chalupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obraťte se na svou doktorku, která vám dala informaci o plné úhradě lázeňského pobytu ze zdravotního pojištění. Doktorka by měla kontaktovat vaší zdravotní pojišťovnu a vyjednat s ní podmínky plné úhrady. To, jak bude vysoká spoluúčast pacienta, určuje právě zdravotní a nikoliv lázně samé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně poděbrady hrazené pojišťovnou

Jídelníček po kolonoskopii

Po kolonoskopickém vyšetření, při kterém jsou pacientovi odstraněny polypy, se doporučuje lehčí dieta, kašovitá strava a vyhýbání se kořeněným jídlům. Pokud nemáte v nálezu výslovné doporučení režimu, například pouze tekutiny nebo kašovitou stravu po odstranění větších polypů, tak nejsou žádná omezení. Samozřejmě je vhodnější začít lehčími jídly, ale záleží hlavně na chuti a toleranci.

Stravovací omezení se doporučují pouze po odstranění větších lézí. Většinou den po výkonu jsou to pouze tekutiny, další den kašovitá strava a pak už běžná strava dle individuální tolerance pacienta. Po odstranění malých polypů lze konzumovat běžnou stravu.

Zdroj: Kašovitá strava po kolonoskopii

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ RECEPTURY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice P..

Příjemný večer přeji a moc děkuji za recepty. Musím říct, že mě opravdu hodně překvapilo, že by na vrásky mohl pomoci obyčejný vaječný bílek. Já už mám za sebou lifting tady www.premier-clinic.cz ale byla bych moc ráda, aby se mi ta pleť bez vrásek udržela co možná nejdéle, tak chci vyzkoušet i nějaké ty přírodní prostředky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anka.

nejhoší je věřit nějakým šarlatánům z podomních prodejů a tak, jinak ty přírodní věci nevím jestli pomáhají více jako strava nebo když to na sebe člověk dá

Zdroj: diskuze Přírodní receptury proti vráskám

Strava před kolonoskopií pro diabetika typu II

Při dodržování diety byste měli se souhlasem ošetřujícího lékaře snižovat dávku léků na cukrovku. V den vyšetření by se již léky na cukrovku brát neměly. Zde také platí, že tento postup je individuální a neexistuje univerzální návod, jak postupovat.

Zdroj: Strava před kokonoskopií

Kalorie ve stravě

Kojící ženy potřebují vyšší dávku kalorií, což představuje 300–600 kalorií za den. Samozřejmě že je to individuální, rozdílná je i chuť k jídlu, rozdílný je metabolismus. Nedoporučuje se však konzumace čokolády, sušenek, koláčů, protože tyto potraviny obsahují mnohem více kalorií, než je potřeba. Správný energetický přísun zajistí pouze jedení zdravých potravin a vyvážená strava.

Zdroj: Správná strava při kojení

Makrobiotická strava pro děti

Standardní makrobiotická strava je vhodná především pro zdravé děti a dospělé lidi. Pro miminka a malé děti je třeba mnoha úprav. S přihlédnutím na jejich různé potřeby a fyzické aktivity. Strava miminek, batolat a malých dětí by se měla postupně měnit a vyvíjet podle toho, jak se mění a vyvíjí jejich chrup. Ideální dokonalou stravou pro miminko je samozřejmě mateřské mléko! Nemá-li maminka dostatek mléka a miminku je již 8 měsíců, může být zařazeno jedno makrobiotické jídlo, a to speciální obilné mléko. Čím je dítě starší, zařazují se více makrobiotické potraviny, jako jsou řasy, kvašená zelenina, sójový sýr, listová zelenina, tofu, olejnatá semena, ryby.

Zdroj: Makrobiotická strava

Míchanice

Někteří chovatelé také králíky domácí krmí míchanicí (většinou z brambor a šrotu).

Zdroj: Strava králíka domácího

Alkohol po kolonoskopii

Při uvedené dietě se alkohol nedoporučuje.

Zdroj: Kašovitá strava po kolonoskopii


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


Nemoc dna

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP